מתכון סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש | השף הלבן

סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש

סלט מיוחד וטעים לראש השנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות עם רוטב תפוזים ודבש

המרכיבים ל מנות 4:

  • 1 כפית תרכיז תפוזים
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • שמן זית
  • 1/2 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 6-8 עגבניות שרי
  • 1/3 ראש של חסה אמריקאית
  • 1 מלפפון ירוק
  • 1/2 צנון בינוני
  • 1/2 קולרבי
  • 1/2 בצל אדום
  • 5 פטריות שמפניון
  • חופן נבטים

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון טורפים היטב את תרכיז התפוזים, הדבש, הסוכר, השום, החרדל, חצי כוס החומץ בן יין אדום, כוס השמן זית, השום וקורט המלח.

  • 02.

    חוצים את עגבניות השרי, קורעים את החסה לחתיכות גסות, חותכים את שאר הירקות לקוביות גסות

  • 03.

    5 על

  • 04.

    5 ס"מ. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים את כל הירקות ביחד.

  • 05.

    מחממים מחבת עם כף של שמן סויה. מוסיפים את גרעיני הדלעת, מטגנים קלות בזהירות, שלא ישרפו ומסננים.

  • 06.

    מעבירים לקערה מרכזית את הירקות, יוצקים מעל מהרוטב, מניחים חופן של הנבטים, מפזרים מגרעיני הדלעת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(94)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.