פרוסות שייטל צרובות בג’בטה
כריך ג'בטה עמוס נתחי סטייק בקר צלוי ועסיסי, איולי ועגבניות, מנה משביעה ומהירת הכנה

המרכיבים ל כריך אחד:
- 200 גרם שייטל "אדום אדום"
- 2 כפות שמן זית
- פלפל גרוס
- 1 יחידה חצויה של ג’בטה
- 1 עגבניה בשלה פרוסה לפרוסות עבות
- 2 כפות שמן זית
- טאפנד זיתים (מומלץ)
- ממרח עגבניות יבשות
- בצל אדום פרוס דק
- נבטי צנונית או נבטי ברוקולי
- 3 כפות מיונז
- 5 שיני שום כתושות
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מורחים את הבשר בשמן ומתבלים בפלפל גרוס. מכינים לפי דרגת ההכנה הרצויה:לדרגת הכנה רייר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד 2 דקות מכל צד. משהים למנוחה למשך 4 דקות. פורסים דק.לדרגת הכנה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות, משטחים מעט בעזרת היד, מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת האיולי: מערבבים את המרכיבים לכדי מרחק.
-
04.
קולים את הג’בטה על מחבת גריל ולצידה את פרוסות העגבניה, מוציאים מהמחבתומורחים באיולי (ניתן להוסיף כל אחת מהתוספות האחרות בהתאם להעדפה אישית).
-
05.
מניחים את העגבניות ומעליהן את הנבטים ונתחי הסטייק, מכסים בחלקה השני של הג’בטה.