מתכון עוגת מוס שוקולד עם בסיס אגוזים | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד עם תחתית אגוזים

מתכון לעוגת מוס שוקולד שכולם אוהבים על בסיס שכבת אגוזים ושקדים קצוצים עם קקאו וקינמון. מתכון מהיר לעוגה מנצחת לכל אירוח!

מאת: יסמין אמסטרדם
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד עם בסיס אגזוים

המרכיבים ל12 מנותתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • שכבת הבסיס:
  • 1/4 כוס אבקת קקאו מריר
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 0.5 כוס שקדים, קלויים קלות
  • 75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
מוס שוקולד:
  • 450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
  • 0.5 כוס אבקת קקאו מריר
  • 0.25 כוס מים
  • 0.5 כוס קפה אספרסו נוזלי
  • 3 מיכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • קליפת תפוז מגוררת מ-2 תפוזים
  • 3 כפות ליקר תפוזים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים.

  • 03.

    יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.

  • 04.

    מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.

  • 05.

    מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 07.

    מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.

  • 08.

    בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.

  • 09.

    מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.

  • 10.

    מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד.

  • 11.

    מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.

  • 12.

    יוצקים לתבנית ומחליקים.

  • 13.

    מקררים במקרר 8 שעות או כל הלילה.

  • 14.

    מקשטים עם אבקת קקאו. * תבנית בקוטר 26 ס"מ

הכנת? כאן מדרגים
(478)