עוגת מוס שוקולד עם תחתית אגוזים
מתכון לעוגת מוס שוקולד שכולם אוהבים על בסיס שכבת אגוזים ושקדים קצוצים עם קקאו וקינמון. מתכון מהיר לעוגה מנצחת לכל אירוח!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנותתבנית בקוטר 26 ס"מ:
- שכבת הבסיס:
- 1/4 כוס אבקת קקאו מריר
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 0.25 כפית קינמון
- 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
- 0.5 כוס שקדים, קלויים קלות
- 75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
מוס שוקולד:
- 450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
- 0.5 כוס אבקת קקאו מריר
- 0.25 כוס מים
- 0.5 כוס קפה אספרסו נוזלי
- 3 מיכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)
- קליפת תפוז מגוררת מ-2 תפוזים
- 3 כפות ליקר תפוזים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים.
-
02.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים.
-
03.
יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.
-
04.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
-
05.
מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
טיימר מופעל
-
06.
בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
07.
מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
-
08.
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
-
09.
מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
-
10.
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד.
-
11.
מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.
-
12.
יוצקים לתבנית ומחליקים.
-
13.
מקררים במקרר 8 שעות או כל הלילה.
-
14.
מקשטים עם אבקת קקאו. * תבנית בקוטר 26 ס"מ
הכנת? כאן מדרגים