רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום
רוטב שניתן להוסיף לכל מיני מנות וישדרג אותן פלאים
חלבי
סוג מתכון
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילת שמנת לבישול (למרות שגם שמנת מתוקה זה בסדר)
- מלח, פלפל
- שמן זית
- 2-4 קוביות בזיליקום קפוא (אפשר גם טרי אבל עדיף קפוא כדי לחסוך עבודה)
- שום כתוש
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
שמים שמן זית במחבת סיר עד שכל התחתית מכוסה. כשהשמן מתחמם מעט, מוסיפים לתוכו את קוביות הבזיליקום וממסימים אותן ( עד שלא רואים יותר שזה היה קוביה. אם משתמשים בבזיליקום רגיל אז אפשר להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר של המתכון).
-
02.
לאחר שהבזיליקום נמס, מוסיפים 1-2 כפיות של שום כתוש, לפי הטעם.
-
03.
מערבבים את כל תכולת הסיר מחבת יחד ומוסיפים את כל מיכל השמנת.
-
04.
מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים גם מלח , פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
-
05.
לאחר שכל החומרים מתערבבים יחד, אפשר פשוט לחמם, למזוג על ספגטי פסטה שהוכנה מראש, ולהגיש.
-
06.
ניתן לשמור את הרוטב לכ- 3 עד 4 ימים במקרר בתוך צנצנת זכוכית. לקישוט, ניתן לשים עלי בזיליקום טריים.
הכנת? כאן מדרגים