מתכון פשטידת גבינות קלילה וטעימה | השף הלבן

פשטידת גבינות

פשטידת גבינות, מנה ראשונה קלילה וטעימה לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
פשטידת גבינות

המרכיבים ל 12 תבנית בגודל 30X40:

  • 3/4 חבילת פסטה קצרה (מסולסלת, פרפרים, קונכיות וכו’ – אפשר לערבב 2 סוגים), מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • אוסף גבינות שיש בבית במשקל כולל של 750 גרם
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית חרדל גרגרים
  • מלח,
  • פלפל
  • 2 כפות שומשום מלא (או רגיל) לזרייה על פני הפשטידה
  • פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 02.

    משמנים תבנית בגודל 30X40

  • 03.

    מכינים רביכה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים כמה דקות ומוסיפים את החלב. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 04.

    מצננים מעט ומחלקים ל- 2 חלקים פחות או יותר שווים אין צורך למדוד/

  • 05.

    לחלק אחד מוסיפים את הפסטה יחד עם הגבינות (משאירים כ- 1/2 כוס גבינה מגוררת לפיזור מעל)

  • 06.

    לחלק השני מוסיפים את הביצים בזהירות תוך כדי בחישה (כדי לא לקבל חביתה).

  • 07.

    משטחים את תערובת הפסטה בתבנית בעזרת כף עץ.

  • 08.

    יוצקים מעל את תערובת הביצים, זורים את יתרת הגבינה ששמרנו,שומשום, מעט פפריקה ומכניסים לתנור ל- 40 דקות בערך, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    ניתן להגיש חם או פושר.

הכנת? כאן מדרגים
(92)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.