פשטידת גבינות
פשטידת גבינות, מנה ראשונה קלילה וטעימה לכל ארוחה

המרכיבים ל 12 תבנית בגודל 30X40:
- 3/4 חבילת פסטה קצרה (מסולסלת, פרפרים, קונכיות וכו’ – אפשר לערבב 2 סוגים), מבושלת לפי הוראות היצרן
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות קמח רגיל
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- אוסף גבינות שיש בבית במשקל כולל של 750 גרם
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית חרדל גרגרים
- מלח,
- פלפל
- 2 כפות שומשום מלא (או רגיל) לזרייה על פני הפשטידה
- פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
משמנים תבנית בגודל 30X40
-
03.
מכינים רביכה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים כמה דקות ומוסיפים את החלב. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
04.
מצננים מעט ומחלקים ל- 2 חלקים פחות או יותר שווים אין צורך למדוד/
-
05.
לחלק אחד מוסיפים את הפסטה יחד עם הגבינות (משאירים כ- 1/2 כוס גבינה מגוררת לפיזור מעל)
-
06.
לחלק השני מוסיפים את הביצים בזהירות תוך כדי בחישה (כדי לא לקבל חביתה).
-
07.
משטחים את תערובת הפסטה בתבנית בעזרת כף עץ.
-
08.
יוצקים מעל את תערובת הביצים, זורים את יתרת הגבינה ששמרנו,שומשום, מעט פפריקה ומכניסים לתנור ל- 40 דקות בערך, עד שפני הפשטידה מזהיבים.
טיימר מופעל
-
09.
ניתן להגיש חם או פושר.