מתכון פאי תותים- כשר לפסח | השף הלבן

פאי תותים- כשר לפסח

עוגת פאי במלית תותים ובציפוי קצפת שמנת ושוקולד, עוגה נהדרת לאירוח בימי חג פסח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי תותים- כשר לפסח

המרכיבים ל 12-16 מנות:

לבצק:
  • 200 גרם קמח מצה
  • 100 גרם קמח תפו"א או 100 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 2 חלמונים
  • 1-2 כפות מים קרים
  • קורט מלח
מלית:
  • סלסלת תותים
  • 2 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה של תנובה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד חלב/מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך ונעים עד למגע של פלסטלינה.

  • 02.

     אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות עד להשחמה של בסיס הפאי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מילוי הפאי: את התותים חותכים לפרוסות ומפזרים מעל את אבקת הסוכר, משהים כ-10 דקות בקערה. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

     כשהפאי מוכן נותנים לו התקרר כ-10 דקות ואח"כ מסדרים את התותים בצורת עיגול מחוץ אל הפנים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

     הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 הכפות של האינסטנט פודינג וניל לקצף קשה ויציב.

  • 06.

     מורחים את הקצפת על התותים ומקררים.

  • 07.

     הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר כפול, ושמעט מתקרר ניתן למרוח על ציפוי השמנת.

הכנת? כאן מדרגים
(138)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.