מתכון עוגת קרם ערמונים | השף הלבן

עוגת קרם ערמונים

מנה אחרונה מרשימה בגוון ערמונים: בסיס של עוגת ערמונים אפויה, מעליה מוס ערמונים ומעל הכל ציפוי קצפת מפתה

מאת: יניב גור אריה, שף קונדיטור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרם ערמונים

המרכיבים ל12 מנות/תבנית 26:

לבסיס:
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם ערמונים קלופים
  • חבילה וחצי (סה"כ 150 גרם) חמאה
  • 120 גרם (כ-3 יחידות) חלבונים
  • 20 גרם דבש
  • קורט מלח
  • 3 גרם אבקת אפייה
לקרם:
  • 500 גרם ערמונים קלופים
  • 1 ליטר חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 עלי ג'לטין (סה"כ 8 גרם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    לעוגת ערמונים:ממיסים את החמאה, עד שצבעה מתחיל להפוך לחום, מצננים לטמפרטורת החדר.

  • 02.

    טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת אבקה דקה ואחידה.

  • 03.

    טורפים את החלבונים, עד שהם תופחים קלות (לא ממש להקציף).

  • 04.

    מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב.

  • 05.

    מסיימים בהוספת חמאה מומסת ודבש, ומערבבים עד לתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מצננים קלות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    לקרם ערמונים:מבשלים ערמונים עם חלב, סוכר וויל למשך כחצי שעה, עד שהערמונים רכים ורוב החלב נספג בהם.

  • 08.

    משרים את עלי הג'לטין במים קרים.

  • 09.

    בעזרת ממחה ידני טוחנים את קרם הערמונים שבושל בסיר.

  • 10.

    מוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים.

  • 11.

    מקציפים מיכל אחד של שמנת לקבלת קצפת רכה, מקפלים פנימה את מחית הערמונים ומורחים על העוגה.

  • 12.

    מקציפים את המיכל הנוסף לקבלת קצפת יציבה ומורחים את פני העוגה בקצפת.

הכנת? כאן מדרגים
(154)