מאפה תפו"א ופטריות ברוטב בשמל ושמנת
מאפה עשיר של תפוחי אדמה ורוטב בשמל סמיך. מושחת וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- לרוטב בשמל
- 50 גר" חמאה
- 1/3 כוס קמח תפו"א
- 1-1/2 כוס חלב
- 1 שמנת לבישול 15%
- קופסת שימורי פטריות
- מלח
- פלפל לבן
למאפה
- 7 תפו"א גדולים מבושלים בקלפיתם במי מלח
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הרוטב
-
02.
ממיסים החמאה ומערבבים אותה עם קמח תפו"א עד שהקמח נבלע בה היטב.
-
03.
מוסיפים החלב, השמנת, המלח והפלפל.
-
04.
בוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים.
-
05.
כשהרוטב מתחיל להסמיך מוסיפים קופסת פטריות.
-
06.
מערבבים דקה ומורידים מהאש. להכנת המאפה
-
07.
מבשלים את תפוחי האדמה.
-
08.
קולפים את התפוחי אדמה וחותכים אותם לקוביות.
-
09.
מערבבים יחד עם הרוטב והגבינה צהובה.
-
10.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דק' או עד שהמאפה משחים.
הכנת? כאן מדרגים