מתכון מאפה תפו"א ופטריות ברוטב בשמל ושמנת | השף הלבן

מאפה תפו"א ופטריות ברוטב בשמל ושמנת

מאפה עשיר של תפוחי אדמה ורוטב בשמל סמיך. מושחת וטעים

מאת: חוה קפקה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תפו

המרכיבים ל 6 מנות:

  • לרוטב בשמל
  • 50 גר" חמאה
  • 1/3 כוס קמח תפו"א
  • 1-1/2 כוס חלב
  • 1 שמנת לבישול 15%
  • קופסת שימורי פטריות
  • מלח
  • פלפל לבן
למאפה
  • 7 תפו"א גדולים מבושלים בקלפיתם במי מלח
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב 

  • 02.

    ממיסים החמאה ומערבבים אותה עם קמח תפו"א עד שהקמח נבלע בה היטב. 

  • 03.

    מוסיפים החלב, השמנת, המלח והפלפל.

  • 04.

    בוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים.

  • 05.

    כשהרוטב מתחיל להסמיך מוסיפים קופסת פטריות.

  • 06.

    מערבבים דקה ומורידים מהאש. להכנת המאפה 

  • 07.

    מבשלים את תפוחי האדמה. 

  • 08.

    קולפים את התפוחי אדמה וחותכים אותם לקוביות. 

  • 09.

    מערבבים יחד עם הרוטב והגבינה צהובה.

  • 10.

    אופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דק' או עד שהמאפה משחים.

הכנת? כאן מדרגים
(174)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.