מתכון פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות | השף הלבן

פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות

פשטידה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית פיירקס:

  • 10 תפוחי אדמה גדולים
  • 10 בצלים לבנים גדולים
  • 3 זרים של בצל ירוק
  • חצי חבילת עירית
  • 6 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 1/2 חב' גבינה בולגרית פיראוס 16%
  • 1/2 חב' גבינת פטה פיראוס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות שום גבישי
  • מעט חמאה לשימון התבנית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ומגררים במעבד מזון. קולפים את הבצלים ומגררים גם אותם, מעבירים לקערה גדולה.

  • 03.

    קוצצים את הבצל הירוק והעירית דק דק, ומוסיפים לקערה.

  • 04.

    טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח. שוב מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ככל האפשר.

  • 05.

    מגררים את הגבינות אל תוך התערובת, מתבלים במלח, פלפל שחור ושום גבישי.

  • 06.

    משמנים תבנית פיירקס בעזרת החמאה ויוצקים את התערובת אל התבנית.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות עד שמשחים או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מניחים לפשטידה לעמוד כ-10 דקות מחוץ לתנור לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(487)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.