נתחי טונה אדומה אפויים עם ירקות - מנה חגיגית ומרשימה | השף הלבן

נתחי טונה אדומה אפויים בתנור עם ירקות

נתחי דג טונה אדומה אפויים בתנור בתוספת ירקות ויין, מנה חגיגית לארוחת שבת

מאת: ישראל שריקי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג טונה בירקות

המרכיבים ל8 מנות:

  • 8 נתחי דג טונה אדומה (פילה)
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזרים
  • 3 גמבה אדומה
  • חצי פלפל חריף
  • כפית בזיליקום יבש
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן
  • חצי כוס יין לבן/אדום
  • 1 כף תבלין לסטייק
  • 1 כף פפריקה אדומה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הטונה.

  • 02.

    חותכים את כל הירקות לעיגולים בעובי רבע סנטימטר.

  • 03.

     משמנים תבנית, מניחים את הירקות והטונה בתנור, מוסיפים את התבלינים. אופים בחום 250 מעלות למשך 20 דק, אחרי 5 דקות מוסיפים את היין.

    טיימר מופעל
    00:05:00

הידעת?

על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופלרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון נתחי דג טונה אדומה אפויים בתנור בתוספת ירקות ויין, מנה חגיגית לארוחת שבת.

הכנת? כאן מדרגים
(121)