קריספי רייס טונה בורגר
המתכון הכי מפתיע של דגי תנובה: בורגר טונה שבמקום לחמניות – אוכלים עם לביבות אורז מטוגנות! מנה מסקרנת וטעימה שמתאימה כארוחת צהריים בלתי נשכחת

המרכיבים ל 2 מנות:
- 2 כוסות אורז עגול
- 3 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
- לטיגון: שמן קנולה
- 2 נתחי דג טונה "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן
- 1 כפית שום גבישי
- 3 כפות טריאקי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 4 כפות מיונז
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- אבוקדו פרוס
- מלפפון פרוס דק
- ג'ינג'ר מוחמץ
- טבעות בצל סגול
- רוטב סויה או טריאקי
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת לביבות האורז: שוטפים את היטב את האורז, מוסיפים לסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מבשלים בכיסוי על להבה נמוכה עד לצמצום נוזלים כ- 20 דקות. משאירים את הסיר מכוסה לאחר הבישול כ-20 דקות נוספות
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את האורז המבושל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
-
03.
לאחר צינון, קורצים את הרינג בעזרת רינג משומן וחוזרים על הפעולה עד לקבלת 4 עיגולי אורז.
-
04.
מניחים את עיגולי האורז על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
-
05.
מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ומטגנים את לביבות האורז משני הצדדים עד להזהבה. לאחר הטיגון, מעבירים למגש ומניחים בצד.
-
06.
הכנת הטונה: למחבת חמה עם שמן מוסיפים את כל התבלינים, מטגנים כחצי דקה ומוסיפים את נתחי הטונה. צורבים כ-4 דקות מכל צד ומוסיפים את הטריאקי והמים. מבשלים כ-3 דקות נוספות מכל צד ומסירים מהמחבת.
טיימר מופעל
-
07.
הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב יחד
-
08.
מורחים על לביבות האורז את רוטב המיונז, מניחים ירקות וטונה צרובה וסוגרים עם לביבת אורז נוספת.
-
09.
מגישים לצד רוטב סויה. בתאבון!