המרכיבים ל 2 מנות:
- 1 חבילת שמנת מתוקה
- 4 כוסות חלב
- 0.75 כוס סוכר
- 4 כפיות אבקת סחלב
- 0.25 כפית זעפרן
- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) או " מי ורדים רגילים " .
- מעט פיסטוקים קלופים וחתוכים ( להגשה )
- מי ורדים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.
-
03.
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב
-
04.
עם כוס חלב חם וסוכר .
-
05.
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
-
06.
ומרתיחים בערבוב מתמיד
-
07.
עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
-
08.
4 . מורידים מהאש .
-
09.
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים. אפשר לערבב את הזעפרן עם מי ורדים או מי ורדים פרסיים הנקראים "גלוב".
-
10.
6 . מקררים שעתיים .
-
11.
מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
-
12.
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה .
-
13.
8 . מגישים בין 2 ופלים עגולים ומפזרים מעליהם את הפיסטוקים הקלופים והחתוכים.
-
14.
הכנת? כאן מדרגים