מתכון גלידה פרסית | השף הלבן

גלידה פרסית

גלידה פרסית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידה  פרסית

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 1 חבילת שמנת מתוקה
  • 4 כוסות חלב
  • 0.75 כוס סוכר
  • 4 כפיות אבקת סחלב
  • 0.25 כפית זעפרן
  • 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) או " מי ורדים רגילים " .
  • מעט פיסטוקים קלופים וחתוכים ( להגשה )
  • מי ורדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים. 

  • 03.

    2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב 

  • 04.

    עם כוס חלב חם וסוכר . 

  • 05.

    3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר 

  • 06.

    ומרתיחים בערבוב מתמיד 

  • 07.

    עד שנוצרת תערובת קצת דביקה. 

  • 08.

    4 . מורידים מהאש . 

  • 09.

    5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים. אפשר לערבב את הזעפרן עם מי ורדים או מי ורדים פרסיים הנקראים "גלוב".

  • 10.

    6 . מקררים שעתיים . 

  • 11.

    מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן. 

  • 12.

    7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה . 

  • 13.

    8 . מגישים בין 2 ופלים עגולים ומפזרים מעליהם את הפיסטוקים הקלופים והחתוכים.

  • 14.

     

הכנת? כאן מדרגים
(112)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.