פטוצ'יני עם רוטב עגבניות ואורגנו
מנה מפוארת וערבה לחכך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 8 עגבניות בשלות, בינוניות
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלאה עלי אורגנו טריים, קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 400 גרם פטוצ'יני
- גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת גס
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לריכוך אל דנטה לפי ההוראות שעל השקית.
-
02.
את העגבניות מרתיחים במים ל-8 דקות וקולפים בעדינות.
טיימר מופעל
-
03.
חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
-
04.
מחממים כפות שמן זית וצולים את הבצל לצבע זהוב.
-
05.
מוסיפים את קוביות העגבניות, השום וקורט פלפל שחור גרוס וצולים 15 דקות מעל חום בינוני נמוך.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים מעט מים עם כף סוכר ומבשלים לעוד כמה דקות של ריכוך .
-
07.
ממליחים ב-2 קורט מלח גס, ומוסיפים את הפטרוזיליה והאורגנו הקצוץ. מערבבים לעוד דקה ומסירים מן האש.
-
08.
מחלקים את הפטוצ'יני למנות ומעל יוצקים מהרוטב.
-
09.
מפזרים מעל קצ'קבל מגורדת בנדיבות ומגישים חם מאוד.
הכנת? כאן מדרגים