עוגת תפוחים הפוכה
עוגת תפוחים פריכה ועשירה במרקמים

המרכיבים ל 9 מנות:
- 40 גרם חמאה לתבנית
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3 תפוחים גדולים -1 וחצי תפוחים פרוסים עבה, כמובן להוציא את ה"לב" , שאר התפוחים חותכים לקוביות גסות אבל לא יותר מדי
- 240 גרם קמח
- 140 גרם סוכר
- 50 גרם סוכר חום
- 6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
- 3 גרם קינמון (כפית)
- 140 מ"ל חלב
- ביצה
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
-
02.
שמים את החמאה (40 גרם) בתבנית האפייה ומכניסים למספר דקות עד שהחמאה נמסה. לאחר שהיא נמסה, מפזרים מעל באופן שווה את הסוכר החום ומעל מסדרים 9 פרוסות תפוחים ב-3 שורות.
-
03.
מכניסים לאפייה של 10 דקות או עד לבעבוע.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים, לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, סוכר לבן, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים כמה שניות.
-
05.
מוסיפים את התפוחים, חלב, החמאה הנותרה, ביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד החומרים בערך כדקה.
-
06.
מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים באופן שווה את תערובת העוגה.
-
07.
מחזירים לתנור לאפייה של כ-35 דקות או עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
לאחר שהעוגה התקררה, הופכים אותה מעל מגש ומגישים עם כדור גלידה. בתאבון!