מתכון פנקוטה | השף הלבן

פנקוטה

פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקוטה

המרכיבים ל6 מנות/ תבנית סיליקון שקעים:

  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 240 מ”ל (1 כוס) חלב
  • 8 גרם (2 כפיות) אבקת ג’לטין
  • 3 כפות שטוחות סוכר
  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב תותים
לרוטב תותים
  • 1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף קוואנטרו או ליקר אחר
להגשה
  • תותים טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    רוטב התותים:

  • 02.

    מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק.

  • 03.

    שומרים במקרר. מכינים פנקוטה:

  • 04.

    יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה.

  • 05.

    מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה.

  • 06.

    מגבירים מעט את האש, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

  • 07.

    יוצקים לתבנית סיליקון שקעים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר. מגישים:

  • 08.

    הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות.

  • 09.

    מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(87)