פנקוטה
פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות/ תבנית סיליקון שקעים:
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
- 240 מ”ל (1 כוס) חלב
- 8 גרם (2 כפיות) אבקת ג’לטין
- 3 כפות שטוחות סוכר
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 1/2 כוס רוטב תותים
לרוטב תותים
- 1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף קוואנטרו או ליקר אחר
להגשה
- תותים טריים
הוראות הכנה:
-
01.
רוטב התותים:
-
02.
מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק.
-
03.
שומרים במקרר. מכינים פנקוטה:
-
04.
יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה.
-
05.
מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה.
-
06.
מגבירים מעט את האש, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
-
07.
יוצקים לתבנית סיליקון שקעים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר. מגישים:
-
08.
הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות.
-
09.
מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים