שופלור בשר
שופלור בשר הוא גרסה יצירתית ומרהיבה למפרום הקלאסי – במקום תפוחי אדמה, משתמשים בפרחי כרובית של סנפרוסט שסופגים נהדר את טעמי הבשר והרוטב. הפרחים מצופים בתערובת בשר מתובלת היטב, נטבלים בבלילה זהובה ומטוגנים עד קראנץ' מושלם. לאחר מכן הם מתבשלים ברוטב עגבניות עשיר עם שום ותבלינים מזרחיים כמו ראס אל חנות ופפריקה מתוקה. זהו תבשיל ביתי עמוק בטעמים וניחוחות – מושלם להגשה לצד קוסקוס, אורז לבן או פיתה חמה שסופגת את הרוטב. מנה חגיגית שמחממת את הלב ומחזירה הביתה, בדיוק כמו שסנפרוסט יודעים.
המרכיבים ל 8 מנות:
- 750 גרם בשר טחון שמן - מספר 2 אונטריב
- בצל לבן גדול - 200 גרם לאחר קיצוץ
- צרור פטרוזיליה - 100 גרם לאחר קיצוץ
- חצי כוס פירורי לחם - 50 גרם
- כף מלח - 22 גרם
- חצי כף פלפל שחור גרוס - 8 גרם
- כפית כמון - 6 גרם
- שקית כרובית של סנפרוסט
- כוס קמח - 140 גרם
- 2 כפות פפריקה מתוקה - 30 גרם
- 4 ביצים
- 2 כפות רסק עגבניות - 50 גרם
- חצי כפית מלח - גרם
- רבע כוס שמן זית - 50 גרם
- 10 שיני שום - 50 גרם
- פחית עגבניות קצוצות - 400 גרם
- חבילה רסק עגבניות - 100 גרם
- כף ראס אל חנות - 15 גרם
- חצי כף מלח 11 גרם
- כפית פלפל שחור טחון - 6 גרם
- כפית פפריקה מתוקה - 6 גרם
- 3 כוסות מים רותחים - 720 גרם / מ״ל
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הירקות דק ומערבבים יחד עם הבשר טחון, התבלינים והפירורים לחם.
-
02.
בקערה אחת מערבבים את הקמח והפפריקה ובקערה נוספת מקשקשים יחד הביצים, הרסק והמלח.
-
03.
מצפים את תחתית הכרובית בבשר ממש בגודל פרח הכרובית, מצפים בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
-
04.
מניחים את הכרוביות המטוגנות בצד על רשת ומכינים את הרוטב.
-
05.
בסיר סוטאז על אש בנמוכה מחממים שמן זית ומוסיפים את שיני השום.
-
06.
לאחר שהשום קיבל צבע זהוב מכל הצדדים מוסיפים את שאר מרכיבים המתכון ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
-
07.
ברגע שחזרה הרתיחה, מכניסים את השופלור לתוך הרוטב, סוגרים במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 45 דק׳.
-
08.
לאחר מכן נפתח את מכסה הסיר ונמשיך בישול וצמצום הרוטב במשך 30 דק׳.
-
09.
מוכן! מכבים את האש ונותנים מנוחה של 10 דק׳ ומגישים לצד אורז או קוסקוס או לצד לחם שאוהבים.