בשר ראש פולים ברוטב לימוני
בשר ראש פולים ברוטב לימוני הוא תבשיל חגיגי ועשיר שמביא לשולחן עומק טעמים וניחוחות של בית. נתחי בשר ראש מתבשלים עד לרכות מושלמת, ולאחר מכן מצטרפים לרוטב זהוב שמבוסס על בצל מטוגן, פול ירוק של סנפרוסט, תיבול מתובל בכמון וכורכום, ושפע של עשבי תיבול רעננים – כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ונענע. מיץ לימון סחוט מוסיף נגיעה חמצמצה מאזנת שהופכת את המנה לקלילה ומרעננת למרות עושרה. מגישים את התבשיל החם לצד אורז לבן או קוסקוס רך, ונהנים ממנה בשרית חגיגית שמושלמת לארוחות שבת וחג.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 קילו בשר ראש קפוא/ טרי
- 4-5 עלי דפנה
- 10 גרעיני פלפל שחור
- כפית כמון
- 2 כוסות מים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/4 צרור שמיר
- 1/4 צרור נענע
- חופן עלי סלרי
- 5 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן זית
- חבילת בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
- 3/4 חבילה פול ירוק מוקפא "סנפרוסט"
- כוס ציר בשר
- מלח
- פלפל
- 1/4 כפית כורכום
- כף כמון
- 1.5 לימונים סחוטים
- כוס מים* – ראו הערה במתכון
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את הבשר בסיר מלא מים לניקוי ראשוני, עד שהכל מבעבע ויש קצף, מעבירים למסננת, שוטפיפ היטב את הבשר.
-
02.
מעבירים לסיר לחץ עם המים והתבלינים לחצי שעה (במידה ואין סיר לחץ אפשר פשוט לבשל על הגז עד לריכוך).
-
03.
בתום הבישול, מנקים את הבשר משאריות עור ושומן, חותכים לחתיכות יפות.
-
04.
ירוקים: טוחנים קצוץ את כל הירוקים, שום ושמן זית.
-
05.
לרוטב: בסיר עם שמן זית, מטגנים בצל עד להזהבה מלאה, מוסיפים את הירוקים ומטגנים כדקה לפתיחת הטעמים.
-
06.
מוסיפים את הפולים את ציר הבקר, המים, התבלינים, מיץ לימון ומבשלים באש בינונית במידה וחסר רוטב מוסיפים עוד מים, כל פעם מעט.
-
07.
מבשלים עד לריכוך כמעט מלא של הפולים, מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל, עד שהבשר רך והפולים רכים.
-
08.
מגישים עם קוסקוס או אורז.
-
09.
בתיאבון.