דג לברק על קרם כרובית ואפונה צרובה
חג מושלם מתחיל במתכון חגיגי של לברק על קרם כרובית ואפונה צרובה.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 דג לברק מפולטים (4 חתיכות פילה)
- 1 שקית כרובית קפואה סנפרוסט
- 2 כוסות אפונה משקית קפואה סנפרוסט
- 1 לימון
- 3/4 כוס קרם קוקוס
- מלח
- פלפל
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
תחילה נכניס את שקית הכרובית לסיר עם כפית מלח להרתחה כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
נסנן את הכרובית ונטחן אותה יחד עם 2 כפות שמן זית ו- 3/4 כוס קרם קוקוס וקורט מלח, עד לקרם חלק ויציב, נניח את הקרם בצד.
-
03.
מחממים מחבת עם שמן זית ונכניס את האפונה לצריבה של 2-3 דקות ונוציא החוצה.
טיימר מופעל
-
04.
באותה מחבת נוסיף כף שמן זית ונצרוב את חתיכות פילה לברק על הצד עם העור תוך כדי לחיצה של מרית מלמעלה 2-3 דקות ונהפוך לדקה נוספת, נוציא החוצה.
טיימר מופעל
-
05.
נוסיף לצריבה קלה 4 חתיכות כרובית לקישוט הצלחת.
-
06.
נתחיל בצלחות, נמרח את הקרם כרובית בצורה מעגלית בצלחת, נניח את הדג בפנים עם מעט אפונה וחצי לימון, אפשר לגרוס מלח פלפל מלמעלה.
-
07.
בתאבון!