בורקס צמחוני עם פירה כמהין ופטריות

בורקס על בצק עלים מרודד, עם פירה כמהין ופטריות בשלושה סוגים – שילוב שמפנק את כל החושים. תוסיפו את הרוטב הסודי ותקבלו מנה מושלמת שמככבת על שולחן החג.

מאת: רותם חג'ג'
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס צמחוני עם פירה כמהין

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • בצק עלים מרודד "מעדנות"
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • שן שום
  • מחית כמהין - 1 כף שטוחה
  • 2 בצל
  • פטריות משלושה סוגים - פטריות שמפניון
  • אבקת מרק עוף - כף שטוחה
  • צנוברים
  • ביצה
  • סילאן
  • שומשום שחור ולבן
  • 6 כפות מים
  • כף קמח לבן
  • כורכום- 3/4 כפית
  • אבקת מרק פטריות – 1 כף
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים סיר עם מים ו-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני למשך כ-50 דקות, עד שיתרככו. לאחר מכן, מורידים את הקליפה, מוסיפים שמן זית איכותי ומועכים.

    טיימר מופעל

    00:50:00
  • 02.

    נותנים לזה קצת זמן עד שיתקרר ולאחר מכן מוסיפים מעט מלח, פלפל וכף שטוחה של מחית כמהין (אפשר להוסיף עוד אם רוצים טעם חזק של כמהין).

  • 03.

    מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמשחים. לאחר מכן, מתבלים עם קורט מלח, פלפל שחור וכף שטוחה של מרק עוף פרווה. לאחר ערבוב, מוסיפים את הצנוברים הקלויים.

  • 04.

    מרדדים בצק עלים "מעדנות", מרפדים במרכז עם פירה כמהין ומעליו מוסיפים את הפטריות, ומכסים.

  • 05.

    מורחים עם מברשת מעל ביצה טרופה ועם מעט סילאן להשחמה.

  • 06.

    מפזרים בנדיבות שומשום לבן ושחור ואופים למשך 25 דקות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    הכנת הרוטב:

  • 08.

    חותכים בצל אחד לקוביות ומטגנים עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים כ-7 פטריות שמפניון ושן שום כתושה וממשיכים לטגן.

  • 09.

    לוקחים קערה ומוסיפים לה 6 כפות מים, כף קמח לבן, מעט כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם), כף אבקת מרק פטריות, אגוז מוסקט (מעט לפי הטעם).

  • 10.

    יש לערבב את הרוטב כל הזמן עם כף עץ לקבלת רוטב סמיך. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, יש להוסיף מים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.