שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט
פטריות? פירה? יש רק בורקס אחד שכל המשפחה תאהב – בורקס פיצה! רחלי קרוט במתכון לקלאסיקה האהובה עם מילוי קל להכנה ומעטפת פריכה ומענגת.
המרכיבים ל1:
- 1 חבילה בצק עלים או בצק פילו מעדנות
- 3/4 קופסה קוטג' 5% תנובה
- 1/2 קופסה פטה או בולגרית פיראוס
- 150 גרם גבינה עמק מגורדת
- 1 ביצה L
- 3/4 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
- 1/2 כוס זיתים
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או פרג
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית מערבבים קוטג', גבינה בולגרית או פטה, גבינת עמק וביצה.
-
02.
מניחים את הבצק על השיש כשהצד הרחב כלפיכם.
-
03.
מניחים פס מילוי של גבינות, בעזרת כפית, בתחתית הבצק.
-
04.
מניחים לצד המילוי פס דק של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט זיתים.
-
05.
מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לסגירה וחותכים את הבצק לאורכו כדי שיווצר גליל בצק ממולא. מהדקים את הסגירה שלא יפתח.
-
06.
משמנים מעט תבנית עגולה בקוטר 24 ומניחים את גליל הבצק בתוך התבנית צמוד לדפנות.
-
07.
מכינים עוד גלילי בצק ממולאים וממשיכים את הבצק הקודם בתבנית ליצירת ספירלה. עד שמסיימים את הבצק והמילוי.
-
08.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
09.
מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.
-
10.
אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל