המרכיבים ל10-12:
- 60 גרם חמאת תנובה מומסת
- 200 גרם ביסקוויטים מפוררים
- 3 גביעי (675 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס סוכר
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 3 ביצים
- 50 גרם שוקולד בלונדי
- 50 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם שוקולד מריר
- 100 מ״ל שמנת מתוקה 32% או 38% השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את התחתית:
-
02.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מערבבים בקערה את הביסקוויטים המפוררים עם החמאה המומסת ומשטחים בתחתית של תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף כדי שהיא תהיה אטומה ומעבירים למקפיא.
-
03.
מכינים את המלית:
-
04.
מערבבים יחד את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים לתערובת אחידה.
-
05.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את התערובת על התחתית. שוברים את השוקולדים לקוביות ושמים כל אחד בסיר או מחבת קטנה, מוסיפים 1/3 מכמות השמנת המתוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
-
06.
יוצקים בצורה נאה מעל הגבינה פסים של השוקולדים השונים ויוצרים צורה של שיש ביניהם בעזרת קיסם או שיפוד.
-
07.
עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף. מכניסים את העוגה לתוך תבנית אחרת שהיא יכולה להיכנס אליה בקלות, ממלאים את התבנית השנייה במים רותחים עד לגובה מחצית התבנית ומכניסים לתנור.
-
08.
אופים למשך 50 דקות, עד שהעוגה עדין רוטטת מעט במרכזה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוך אמבט המים.
טיימר מופעל
-
09.
מעבירים למקרר להתייצבות למשך 24 שעות ומגישים.
-
10.
טיפ: על מנת לחלץ את העוגה מהתבנית - טובלים סכין במים רותחים ומעבירים אותה מסביב לשולי התבנית.