קיש יווני עם חמד
קיש יווני צבעוני במיוחד, עם גבינת חמד ועושר טעמים
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל12-14 חתיכות:
- 10 עלי פילו מעדנות
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
לרויאל:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת / קשקבל מסדרת קולקשן
- קורט אגוז מוסקט
- מלח / פלפל שחור
למילוי:
- 1 פלפל גמבה אדום
- 10 עגבניות שרי
- ברוקומיני
- ממרח ארטישוק של אוליביה
- גבינת חמד 5% או 16% של תנובה
- אורגנו טרי
גודל תבנית: תבנית קיש 28
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרויאל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
משמנים היטב את התבנית ומניחים על חצי תבנית דף פילו כך ש1/3 מהדף ישאר בחוץ.
-
04.
מניחים עוד דף על החצי השני. משמנים בחמאה ומניחים שוב דפי פילו.
-
05.
חוזרים ככל על הפעולה עם כל שאר הדפים.
-
06.
משמנים היטב את הקצוות ומקפלים אותם כך שיווצר בסיס לקיש.
-
07.
מפזרים את כל הירקות וגבינת החמד מעל.
-
08.
מפזרים בעדינות את הירקות על הרואיל.
-
09.
מפזרים מעל עשבי אורגנו טרי
-
10.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות או עד הזהבה
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים