רצועות טופו ברוטב קוריאני
מתכון פשוט וטעים לטופו קוריאני עם טופו של תנובה ALTERNATIVE
המרכיבים ל2 :
- חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
- 4 כפות רוטב סויה
- חצי כוס מים
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף שום כתוש (2 שיניים בערך)
- 1 כף שומשום
- 1 כף פתיתי צ׳ילי (להתאים למידת החריפות הרצויה)
- 1 כף סוכר/דבש/מייפל/אגבה
- צרור בצל ירוק קצוץ דק (בערך שלוש כפות)
- קורט מלח
- בצל סגול קטן/שאלוט חתוך לפרוסות דקות
הוראות הכנה:
-
01.
תחילה ננקז את הנוזלים מהטופו ונספוג היטב בעזרת מגבת נייר את שאריות הנוזלים. נפרוס את הטופו ל-5 פרוסות וכל פרוסה נחצה לשתיים.
-
02.
נספוג שוב את הנוזלים מהפרוסות כדיי לוודא שהטופו שלנו יבש וכך ייספח אליו טוב יותר את טעמי המרינדה.
-
03.
במחבת על אש בינונית נחמם כף שמן, כשהשמן חם נוסיף את פרוסות הטופו פנימה ונטגן למשך 4-3 דקות מכל כיוון עד להזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים נקצוץ את הבצל לרצועות דקות ונכין את הרוטב: בכלי נערבב סויה, שמן שומשום, סוכר, פתיתי צ׳ילי, זרעי שומשום, שום, בצל ירוק, מלח ומים ונערבב היטב.
-
05.
כשהטופו שזוף משני הכיוונים נוסיף למחבת את הבצל כאשר האש גבוהה, נוסיף פנימה את הרוטב, ננער את המחבת עד לכיסוי מלא של כל הפרוסות ברוטב, ננמיך לאש קטנה-בינונית ונכסה את המחבת.
-
06.
ניתן לטופו להתבשל ולספוג את הטעמים בין 6-10 דקות ומידי פעם נערבב.
טיימר מופעל
-
07.
נגיש יחד עם אורז לבן, ונקשט בבצל ירוק ושומשום.