תפוח אדמה מוקרם ברוטב פטריות
מי לא אוהב תפוחי אדמה מוקרמים? קבלו מתכון פשוט וקל להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
לרוטב:
- פטריות טריות
- קורט מלח
- טיפה פלפל שחור
- כפית שמן זית
- שמנת מתוקה של השף הלבן
לתפוחי האדמה:
- 4 תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף, בנפרד
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים סיר קטן ועמוק ומניחים אותו על להבה בינונית. שופכים את הפטריות פנימה ומטגנים בעזרת כף עץ [רצוי] עד להשחמה של הפטריות. לאחר שכל המיץ שלה הפטריות נספג לתוכן אפשר לטעום ולהבדיל אם זה מבושל או לא. לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת הפלפל ומערבבים.
-
02.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומשאירים על להבה נמוכה. לאחר 3 דקות מכבים את הגז.
טיימר מופעל
-
03.
לתפוחי האדמה: עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שלוש שעות.
-
04.
הגשה: לאחר שהתפוחי אדמה התבשלו, מוציאים בעדינות ומגישים לשולחן עם נייר הכסף. רק בעת הארוחה בוצעים אותם עם סכין ושופכים את הרוטב במרכז.
הכנת? כאן מדרגים