מתכון תפוח אדמה מוקרם ברוטב פטריות | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם ברוטב פטריות

מי לא אוהב תפוחי אדמה מוקרמים? קבלו מתכון פשוט וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם ברוטב פטריות

המרכיבים ל4 מנות:

לרוטב:
  • פטריות טריות
  • קורט מלח
  • טיפה פלפל שחור
  • כפית שמן זית
  • שמנת מתוקה של השף הלבן
לתפוחי האדמה:
  • 4 תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף, בנפרד

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים סיר קטן ועמוק ומניחים אותו על להבה בינונית. שופכים את הפטריות פנימה ומטגנים בעזרת כף עץ [רצוי] עד להשחמה של הפטריות. לאחר שכל המיץ שלה הפטריות נספג לתוכן אפשר לטעום ולהבדיל אם זה מבושל או לא. לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת הפלפל ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומשאירים על להבה נמוכה. לאחר 3 דקות מכבים את הגז.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    לתפוחי האדמה: עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שלוש שעות.

  • 04.

    הגשה: לאחר שהתפוחי אדמה התבשלו, מוציאים בעדינות ומגישים לשולחן עם נייר הכסף. רק בעת הארוחה בוצעים אותם עם סכין ושופכים את הרוטב במרכז.

הכנת? כאן מדרגים
(242)