קרוקט תפוח אדמה ופתיתי טריו
בואו ללמוד איך להכין את המתכון לקרוקט של אוהד לוי מהתכנית "המסעדה הבאה" ברשת 13! אצלנו במטבח הוא כבר הפך לקבוע
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8-10 יחידות:
- חצי ליטר חלב
- 25 גרם קמח
- 25 גרם חמאה
- 250 גרם תפוח אדמה קלוף ומבושל
- 2/3 שקית (200 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק דק
לציפוי:
- 200 גרם קמח
- 5 ביצים טרופות
- לציפוי: פרורי לחם
- לטיגון: בקבוק שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני שמים חמאה וקמח מבשלים את הקמח בתוך החמאה כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור ואת החלב
-
03.
מבשלים עד שהרוטב הופך לסמיך
-
04.
מוסיפים את תפוחי האדמה ופתיתי הטריו, מערבבים וסוגרים את האש. מקררים את המסה היטב
-
05.
מגלגלים גלילים בגודל אצבע
-
06.
מקררים אותם ואז מצפים כמו שניצל: קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם – לפי הסדר
-
07.
מטגנים בסיר טיגון עד שמתקבל צבע יפה
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים