פרוסות תפוחי אדמה ורוזמרין מוקרמים בשמנת פרווה
מנת תוספת חלומית, טעימה וחביבה ביותר על גדולים וקטנים

המרכיבים ל 6 מנות / תבניות אישיות:
- 10 תפוחי אדמה קלופים
- חבילת קצפת צמחית פרווה ללא סוכר לבישול
- מלח
- 2 כפות רוזמרין קצוץ
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ככל האפשר בסכין רחבה, מנדולינה או מעבד מזון.
-
02.
בסיר קטן שמים את השמנת והרוזמרין, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשלוש דקות.
-
03.
חותכים ניר אפיה בגודל התבניות האישיות או התבנית הגדולה ומניחים אותו על תחתית התבניות.
-
04.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות אחת על שניה צפוף ככל האפשר.
-
05.
יוצקים בזהירות את השמנת על תפוחי האדמה ובעזרת סכין מוודאים שהיא נכנסת עד למטה.
-
06.
אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מלמעלה למטה. מעבירים סכין מסביב לדפנות, את התבניות האישיות הופכים על צלחת הגשה, מסירים את הניר ומגישים. את המאפה הגדול חותכים לקוביות ומגישים.
טיימר מופעל