פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות | השף הלבן

פטטוקפטדס – כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות

פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. שילוב של פירה מתובל וגבינה מותכת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל25-30 כופתאות :

  • 1 ק"ג (7-8 יחידות) תפוחי אדמה
  • 100 גרם חמד "פיראוס", מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף נענע טריה קצוצה דק או 1 כפית נענע יבשה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחוקה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 1/2 כפית מלח וקורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם כ 45 דקות עד שהם רכים (כשמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים, מצננים עד שניתן לגעת בהם וקולפים. שמים בקערה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    מועכים את תפוחי האדמה לפירה (לא נורא אם נותרים גושים) או, אם התקררו לגמרי, מגררים בפומפיה גסה ומערבבים עם יתר המרכיבים. מכסים בנילון ומצננים במקרר כשעה.

  • 03.

    בעזרת כף גלידה או בידיים יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכינים 3 קערות שטוחות - אחת עם קמח, השניה עם ביצה טרופה והשלישית עם פירורי לחם. מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית.

  • 04.

    מגלגלים את הכדורים בקמח, טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם. מטגנים בשמן החם כ 3-4 דקות עד הזהבה. מוציאים לצלחת. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)