מוסקת זוקיני במילוי מושלם – מתכון למוסקה | השף הלבן

מוסקת זוקיני במילוי גבינות, ברוטב יוגורט אגוזים וריבת תאנים

שף חיים קלדרון ממסעדת קלדרון חולק איתנו מתכון טעים במיוחד למוסקת זוקיני עם טוויסט: היא מוגשת עם יוגורט מתקתק וקר המשלב אגוזים ותאנים.

מאת: חיים קלדרון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4:

לתערובת גבינות:
  • 1 קובית פרובטו מעודנת עיזים 5% "פיראוס", מפוררת
  • 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
  • 50 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 צרור נענע קצוץ
  • 1/2 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
לרוטב:
  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתייה "פיראוס"
  • 1/2 כוס ריבת תאנים
להרכבה:
  • רצועות רחבות ודקות מ-6 זוקיני הצרובות במחבת עם שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים בקערה את תערובת הגבינות יחד עם אגוזי המלך, שום, עשבי תיבול ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מסדרים את רצועות הזוקיני הצרובות בתבנית משומנת. יוצקים מעל שכבה עבה של תערובת הגבינות.חוזרים על שכבת הזוקיני מעל, משמנים גם מעל במעט חמאה.

  • 04.

    אופים בתנור למשך 20 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מכינים את הרוטב: מערבבים יוגורט עזים לשתייה בטעם טבעי עם 1/2 כוס ריבת תאנים.

  • 06.

    מוציאים את המוסקה מהתנור, שופכים את הרוטב הקר מעל. ממומלץ לאכול חם!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.