זיתים ירוקים או שחורים ביין
מנה מפנקת וגם בריאה מאוד
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 גרם זיתים כבושים (ראו מתכון בסיסי)
- 4 כוס יין אדום משובח, לא מתוק
- 1 פלפל חריף מיובש
- 1/2 ראש שום עם הקליפה, שטוף היטב
- 1 עלה דפנה
- 1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים סיר עם מים, לאחר שהמים רותחים, מכבים את האש ומעבירים אל הסיר את הזיתים הכבושים למשך כ-2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מסננים את הזיתים, מכסים במים קרים ומניחים בצד להצטננות מלאה.
-
03.
לאחר שהזיתים מצטננים, מסננים את המים ומעבירים חצי מכמות הזיתים לצנצנת קטנה, מוסיפים את עלה הדפנה, השום, הפלפל החריף ואת שארית הזיתים ויוצקים את היין.
-
04.
אוטמים ומניחים במקום מוצל לשלושה ימים, עד שהזיתים מוכנים לאכילה.
הכנת? כאן מדרגים