תבשיל עדשים, שעועית ירוקה ושורשים
בוואו ליהנות מתוספת נפלאה או ארוחה טעימה העומדת בפני עצמה ועשירה בדברים טובים
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4:
- 1/2 שקית (400 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט
- 1/2 שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה מוקפאת סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 1 קולורבי, חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
- עלים מ-5 גבעולי נענע
- 1 כוס מים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את השורשים והבצל כ-7 דקות, מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-8 דקות נוספות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את העדשים, הנענע, המים והתבלינים למחבת ומכסים את המחבת. מבשלים 10 דקות נוספות ומעבירים לקערת הגשה.לגיוון: ניתן להוסיף בבסיס קערת ההגשה 3 כפות יוגורט עיזים או 3 כפות של טחינה מוכנה
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים