מתכון פול מצרי | השף הלבן

פול מצרי

פול מצרי אסלי כתוספת או מנה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פול מצרי

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק"ג פול יבש
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 8 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הפול בהרבה מים קרים למשך הלילה, יחד עם אבקת האפייה. בוררים, שוטפים ומסננים.

  • 02.

    שמים את הפול בסיר עם הביצים, ממלאים במים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות, עד שהפול מתרכך מאד. אז מועכים אותו בממעך פירה לתערובת גסה.

  • 03.

    אופני תיבול: מוסיפים לפול בעודו חם 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי אל הפול (שימו לב, זה הופך את המנה לחלבית).

  • 04.

    שמים ½ כוס שמן זית במחבת, מטגנים 5-6 שיני שום קצוצות עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים ½ כוס מיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים את התערובת אל הפול, ממליחים ומפלפלים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(89)