פול מצרי
פול מצרי אסלי כתוספת או מנה בפני עצמה
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ק"ג פול יבש
- 1 כפית אבקת אפייה
- 8 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הפול בהרבה מים קרים למשך הלילה, יחד עם אבקת האפייה. בוררים, שוטפים ומסננים.
-
02.
שמים את הפול בסיר עם הביצים, ממלאים במים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות, עד שהפול מתרכך מאד. אז מועכים אותו בממעך פירה לתערובת גסה.
-
03.
אופני תיבול: מוסיפים לפול בעודו חם 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי אל הפול (שימו לב, זה הופך את המנה לחלבית).
-
04.
שמים ½ כוס שמן זית במחבת, מטגנים 5-6 שיני שום קצוצות עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים ½ כוס מיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים את התערובת אל הפול, ממליחים ומפלפלים ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים