תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים | השף הלבן

תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג

תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג בגרסה הטבעונית

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל 8:

  • 1 חבילת תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (400 גרם)
  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס משמשים יבשים
  • 1/2 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 1 בטטה בינונית, קצוצה גס
  • 1 כף שמן קנולה
לרוטב:
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מים לכיסוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת קטנה מטגנים עד להזהבה 2 בצלים קצוצים עם קורט מלח. משתמשים במחצית מהכמות למילוי תחתיות הארטישוק ואת המחצית השנייה שומרים בצד לרוטב.

  • 02.

    במעבד מזון שמים טופו מתובל בסגנון פרובנס, אגוזי מלך, משמשים מיובשים, פטרוזיליה, בטטה ומחצית מכמות הבצל המטוגן. מעבדים מספר דקות לתערובת חלקה ומשחתית.

  • 03.

    יוצרים מהתערובת מעין קציצות כדוריות וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק, מהדקים היטב.

  • 04.

    בסיר בגודל מתאים מניחים את מחצית הבצל המטוגן ששמרנו בצד, גבעולי סלרי קצוצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בשכבה אחת ומוזגים מים עד לכיסוי של כ-3/4 מגובה הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה 45-50 דקות. במהלך הבישול יש להרטיב מידי פעם את הארטישוקים ברוטב.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.