קולוקיט'ה - דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית | השף הלבן

קולוקיט'ה – דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית

מתיקות הדלעת המתובלת בדבש משתלבת נפלא עם בולגרית מלוחה. מנה צמחונית חמה-קרה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוקיט'ה - דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 700 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות דבש + 1 כף להגשה
  • 1 כף מים רותחים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים פיראוס
  • 3-4 כפות גבינה בולגרית 24% פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים את פרוסות הדלעת בתבנית.

  • 02.

    מערבבים שום, דבש, מים, אורגנו, מלח, פלפל ומורחים את פרוסות הדלעת מכל הצדדים. צולים 30 דקות עד שהדלעת רכה ומזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מעבירים את הדלעת הצלויה לצלחת הגשה, יוצקים יוגורט, מפזרים בולגרית, יוצקים שמן זית ומעט דבש ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)