קולוקיט'ה – דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית
מתיקות הדלעת המתובלת בדבש משתלבת נפלא עם בולגרית מלוחה. מנה צמחונית חמה-קרה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 700 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 3 שיני שום
- 2 כפות דבש + 1 כף להגשה
- 1 כף מים רותחים
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח, פלפל
- 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
- 1/2 כוס יוגורט עיזים פיראוס
- 3-4 כפות גבינה בולגרית 24% פיראוס, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים את פרוסות הדלעת בתבנית.
-
02.
מערבבים שום, דבש, מים, אורגנו, מלח, פלפל ומורחים את פרוסות הדלעת מכל הצדדים. צולים 30 דקות עד שהדלעת רכה ומזהיבה.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הדלעת הצלויה לצלחת הגשה, יוצקים יוגורט, מפזרים בולגרית, יוצקים שמן זית ומעט דבש ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים