סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה - השף הלבן

סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה

עדי קלינגהופר עם מתכון קל וטעים עם לאבנה עיזים של פיראוס

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית לאבנה של עדי קלינגהופר
צילום: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 8 יחידות:

מצרכים:
  • כרוב לבן גדול
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי גרוס
  • סילאן
  • לאבנה עיזים של פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-185 מעלות, טורבו.

  • 02.

    מסירים 2 שכבות חיצוניות של הכרוב.

  • 03.

    פורסים את הכרוב לחצי ולאחר מכן פורסים לפרוסות. בסך הכול יצאו לכם 8 יחידות.

  • 04.

    מניחים את פרוסות הכרוב על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

  • 05.

    מעל פרוסות הכרוב מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולבסוף מזלפים סילאן (אני זילפתי כף מעל כל פרוסה, אפשר לפי טעמכם האישי).

  • 06.

    מכניסים את הכרוב לאפייה כ-30 דקות או עד שהכרוב מעט שחום ורך מספיק.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מניחים לצינון קל בצד.

  • 08.

    ועכשיו מצלחתים – בוחרים צלחת הגשה גדולה, מניחים במרכז הצלחת את לאבנה העיזים של פיראוס, מורחים על שטח כל הצלחת. מעל מזלפים מעט שמן זית ומניחים בעדינות את פרוסות הכרוב.

  • 09.

    מגישים את המנה מיד לאחר ההרכה ואוכלים. מומלץ לאכול ביס של כרוב ביחד עם הלאבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.