מניפות סלק וקולרבי
מנה ראשונה צבעונית וטעימה, לא לוותר על רוטב היוגורט הנפלא
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 5-4 סלקים בינוניים או קטנים
- 5-4 קולרבי בינוניים או קטנים
- 6 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
- 1 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
- חופן עלי נענע, קצוצים דק
- 1 כף מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
- 1/4 גביע (60 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
קולפים את הסלקים והקולרבי וקוטמים את חלקם התחתון, כדי שיעמדו באופן יציב על קרש החיתוך. בעזרת סכין חדה חותכים אותם לפרוסות דקות, אבל לא עד הסוף – מפסיקים את החיתוך כ-1/4 ס"מ לפני שמגיעים אל הקרש, כך שהפרוסות נשארות מחוברות בבסיסן (כדי להקל על החיתוך אפשר להניח משני צדי הירקות כפות עץ, כך שהידיות שלהן יעצרו את הסכין).
-
03.
מניחים את מניפות הירקות בתבנית, מזלפים 4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית 3/4 כוס מים, מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום (חשוב שהכיסוי יהיה אטום היטב). אופים כ-60 דקות, עד שהירקות מתרככים.
טיימר מופעל
-
04.
מסירים את הכיסוי, מזלפים את יתרת שמן הזית ואופים כ-15 דקות נוספות, עד הזהבה. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (שומרים בצד מעט מהנענע). 5 . ההגשה: מניחים תלוליות מהרוטב בצלחת הגשה גדולה ושמים עליהן את הסלקים והקולרבי. מפזרים את אגוזי המלך והפטה ואת הנענע ששמרנו בצד ומגישים.
טיימר מופעל