מניפות סלק וקולרבי – למנה ראשונה וצבעונית | השף הלבן

מניפות סלק וקולרבי

מנה ראשונה צבעונית וטעימה, לא לוותר על רוטב היוגורט הנפלא

מאת: עז תלם
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלק וקולורבי על רוטב יוגורט
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 3-4 מנות:

לירקות:
  • 5-4 סלקים בינוניים או קטנים
  • 5-4 קולרבי בינוניים או קטנים
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 1 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1/4 גביע (60 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    קולפים את הסלקים והקולרבי וקוטמים את חלקם התחתון, כדי שיעמדו באופן יציב על קרש החיתוך.  בעזרת סכין חדה חותכים אותם לפרוסות דקות, אבל לא עד הסוף – מפסיקים את החיתוך כ-1/4 ס"מ לפני שמגיעים אל הקרש, כך שהפרוסות נשארות מחוברות בבסיסן (כדי להקל על החיתוך אפשר להניח משני צדי הירקות כפות עץ, כך שהידיות שלהן יעצרו את הסכין).

  • 03.

    מניחים את מניפות הירקות בתבנית, מזלפים 4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית 3/4 כוס מים, מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום (חשוב שהכיסוי יהיה אטום היטב). אופים כ-60 דקות, עד שהירקות מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    מסירים את הכיסוי, מזלפים את יתרת שמן הזית ואופים כ-15 דקות נוספות, עד הזהבה. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (שומרים בצד מעט מהנענע). 5 . ההגשה: מניחים תלוליות מהרוטב בצלחת הגשה גדולה ושמים עליהן את הסלקים והקולרבי. מפזרים את אגוזי המלך והפטה ואת הנענע ששמרנו בצד ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.