כרובית מוקרמת – מנה מפנקת וטעימה | השף הלבן

כרובית מוקרמת – מנה מפנקת וטעימה

מנה מפנקת וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית מוקרמת השף הלבן

המרכיבים ל 5 מנות:

  • כרובית בינונית שלמה
  • מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
  • 25 גרם חמאה
  • כף קורנפלור
  • כף חרדל דיז'ון (עם גרגירים)
  • טימין (יבש) לפי הטעם
  • כפית אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • 100 גרם פתיתי גבינה (לא משנה מאיזה סוג - אפשר גם לערבב כמה סוגים)
גודל תבנית: תבנית בגודל הכרובית, חסינת אש

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הכרובית בשלמותה במי מלח ומאדים עד שמתרככת קלות (אבל לא יותר מדי!)

  • 02.

    בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה.

  • 03.

    מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה במרקם אחיד.

  • 04.

    מוסיפים את החרדל, ואחריו שופכים בהדרגה את השמנת ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות רוטב במרקם סמיך (כמו סחלב), אבל עדיין נוזלי מספיק כדי שאפשר יהיה לשפוך בקלות.

  • 05.

    מסירים מהאש ומתבלים בטימין, אבקת מרק ופלפל.

  • 06.

    מוסיפים את פתיתי הגבינה ומערבבים היטב עד שנמסים. אם יש צורך אפשר להחזיר לאש קטנה עד שיימס.

  • 07.

    מסננים את הכרובית השלמה מהמיים ומניחים בתבנית. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקפידים שיכסה היטב את כל צידי הכרובית

  • 08.

    מכניסים לתנור בחום בינוני גבוה למשך 20 דקות או עד שנצרב מלמעלה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(433)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.