ירקות חורף מוקפצים בלימון על קרם בסגנון לאבנה
מנה ראשונה מרשימה וצבעונית שללא ספק תפתח את התיאבון
המרכיבים ל3:
- 1 גביע סויה תנובה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית שמן זית
- מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון קטן
- 1/2 כפית תבלין זעתר
- פלפל שחור גרוס טרי
- חופן גדול (כ-100 גרם) אפונת שלג
- 1 צרור (כ-120 גרם) בוק צ'וי
- 1/2 חבילה (כ-80 גרם) פטריות שימאג'י
- כ-1/4 כוס ציר ירקות או מים
- 1 שן שום פרוסה דק
- 1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס דק
- 1-2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון טרי
- מעט מלח
- קליפת לימון מגורדת
- עלי נענע טריים
- חופן גפרורי שקדים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
- מרתיחים מים בסיר קטן ומכינים קערה עם מי קרח.
-
02.
- מנקים את קצוות האפונה וחולטים למשך כדקה במים הרותחים, עד שהאפונה מתרככת מעט והצבע הופך ירוק עמוק. מעבירים למי הקרח לעצירת הבישול.
-
03.
- מפרידים את עלי הבוק צ'וי, שוטפים היטב וחותכים לאורך לרצועות עבות. אם יש רצועות ארוכות מאד אפשר לחצות אותן.
-
04.
- חותכים את הקצה התחתון של הפטריות ומפרידים ביניהן.
-
05.
- מערבבים בקערה את חומרי הקרם. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. מעבירים למקרר.
-
06.
- יוצקים שמן לווק או מחבת גדולה ומניחים בו את השום והצ'ילי. מחממים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב, עד שהם מעלים ריח.
-
07.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה מעט נוזל במידת הצורך.
-
08.
- מוסיפים את האפונה החלוטה ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את רצועות הבוק צ'וי, מיץ לימון ומלח ומקפיצים-מערבבים עוד דקה או שתיים, עד שהירקות רכים אך עדיין נגיסים. מסירים מהאש.
-
09.
- משטחים על כל צלחת כ-4 כפות מהקרם ומניחים במרכז ירקות מוקפצים. מפזרים קליפת לימון מגוררת, שקדים קלויים ועלי נענע טריים ומגישים מיד.