ירקות מוקפצים על קרם בסגנון לאבנה | השף הלבן

ירקות חורף מוקפצים בלימון על קרם בסגנון לאבנה

מנה ראשונה מרשימה וצבעונית שללא ספק תפתח את התיאבון

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל3:

לקרם:
  • 1 גביע סויה תנובה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמן זית
  • מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון קטן
  • 1/2 כפית תבלין זעתר
  • פלפל שחור גרוס טרי
לירקות:
  • חופן גדול (כ-100 גרם) אפונת שלג
  • 1 צרור (כ-120 גרם) בוק צ'וי
  • 1/2 חבילה (כ-80 גרם) פטריות שימאג'י
  • כ-1/4 כוס ציר ירקות או מים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס דק
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מעט מלח
להגשה:
  • קליפת לימון מגורדת
  • עלי נענע טריים
  • חופן גפרורי שקדים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    - מרתיחים מים בסיר קטן ומכינים קערה עם מי קרח.

  • 02.

    - מנקים את קצוות האפונה וחולטים למשך כדקה במים הרותחים, עד שהאפונה מתרככת מעט והצבע הופך ירוק עמוק. מעבירים למי הקרח לעצירת הבישול.

  • 03.

    - מפרידים את עלי הבוק צ'וי, שוטפים היטב וחותכים לאורך לרצועות עבות. אם יש רצועות ארוכות מאד אפשר לחצות אותן.

  • 04.

    - חותכים את הקצה התחתון של הפטריות ומפרידים ביניהן.

  • 05.

    - מערבבים בקערה את חומרי הקרם. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. מעבירים למקרר.

  • 06.

    - יוצקים שמן לווק או מחבת גדולה ומניחים בו את השום והצ'ילי. מחממים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב, עד שהם מעלים ריח.

  • 07.

    - מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה מעט נוזל במידת הצורך.

  • 08.

    - מוסיפים את האפונה החלוטה ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את רצועות הבוק צ'וי, מיץ לימון ומלח ומקפיצים-מערבבים עוד דקה או שתיים, עד שהירקות רכים אך עדיין נגיסים. מסירים מהאש.

  • 09.

    - משטחים על כל צלחת כ-4 כפות מהקרם ומניחים במרכז ירקות מוקפצים. מפזרים קליפת לימון מגוררת, שקדים קלויים ועלי נענע טריים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)