מתכון ירקות אפויים מוקרמים בגבינות | השף הלבן

ירקות אפויים מוקרמים בגבינות

מנה טעימה שאורחים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות אפויים מוקרמים בגבינות

המרכיבים ל מנות 4:

  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 4 קישואים
  • 1/3 כרובית בינונית
  • 4 עגבניות אדומות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 ענפי רוזמרין גדולים
  • 3 ענפי טימין גדולים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה מגוררת
  • פתיתי גבינת עמק למאפים של תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפלפלים לקוביות ומרחיקים את הגרעינים והענף.

  • 02.

    חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים.

  • 03.

    חוצים את העגבניות.

  • 04.

    פורסים את הקישואים לפרוסות אלכסוניות ברוחב ס"מ.

  • 05.

    מחממים מחבת פסים או מצלית רחבה לחום גבוה ומוסיפים שליש כוס שמן זית. מקפידים שהשמן יכסה את פני כל המחבת ומוסיפים את עלי הטימין והרוזמרין.

  • 06.

    מסדרים את הירקות על עשבי התיבול שבמחבת ומתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.

  • 07.

    צולים את הירקות לרמת ריכוך בינונית כך שישארו פריכים ובעלי מרקם טבעי.

  • 08.

    מסדרים הירקות זה לצד זה בכלי המתאים לאפיה בתנור.

  • 09.

    מפזרים בנדיבות גבינת קצ'קבל מגוררת מעל הירקות וסביבה מפזרים את פירורי גבינת העמק.

  • 10.

    מקרימים בתנור, מעטרים בעשבי התיבול הצלויים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(38)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.