ירקות אפויים מוקרמים בגבינות
מנה טעימה שאורחים אוהבים

המרכיבים ל מנות 4:
- 2 פלפלים צהובים
- 2 פלפלים אדומים
- 4 קישואים
- 1/3 כרובית בינונית
- 4 עגבניות אדומות
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ענפי רוזמרין גדולים
- 3 ענפי טימין גדולים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה מגוררת
- פתיתי גבינת עמק למאפים של תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הפלפלים לקוביות ומרחיקים את הגרעינים והענף.
-
02.
חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים.
-
03.
חוצים את העגבניות.
-
04.
פורסים את הקישואים לפרוסות אלכסוניות ברוחב ס"מ.
-
05.
מחממים מחבת פסים או מצלית רחבה לחום גבוה ומוסיפים שליש כוס שמן זית. מקפידים שהשמן יכסה את פני כל המחבת ומוסיפים את עלי הטימין והרוזמרין.
-
06.
מסדרים את הירקות על עשבי התיבול שבמחבת ומתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
-
07.
צולים את הירקות לרמת ריכוך בינונית כך שישארו פריכים ובעלי מרקם טבעי.
-
08.
מסדרים הירקות זה לצד זה בכלי המתאים לאפיה בתנור.
-
09.
מפזרים בנדיבות גבינת קצ'קבל מגוררת מעל הירקות וסביבה מפזרים את פירורי גבינת העמק.
-
10.
מקרימים בתנור, מעטרים בעשבי התיבול הצלויים ומגישים חם.