חציל שלם בטחינה וצנובר
חציל שלם בטחינה וצנובר, מנה ראשונה שפותחת את התאבון לאוהבי החצילים
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 חצילים בינוניים, מהזן ללא הגרעינים
- טחינה גולמית
- מלח לימון
- מלח
- 1/2 כפית שום כתוש
- חופן צנובר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את החציל מעל להבת הגז, עד לריכוך מלא (נועצים מזלג לבדיקת הרכות).
-
02.
קולפים בזהירות את החציל ומשאירים אותו שלם עם הגבעול, אך ללא שאריות קליפה.
-
03.
מעגלים את החציל בעדינות כך שיקבל צורה טבעית, מעבירים לצלחת ומשטחים מעט עם היד.
-
04.
בעזרת סכין חד, חותכים את החציל לרוחבו במרווחים של 2 ס"מ, אך משאירים אותו בצורתו-שהפרוסות לא יזוזו.
-
05.
טורפים את הטחינה עם חצי כמות מים, חצי כפית שום כתוש, מעט מלח לימון וקורט מלח. המרקם יהיה סמיך והטעם יהיה מעט חמצמץ ושומי.
-
06.
מחממים מחבת טפלון, מקפיצים לחצי דקה את הצנובר ללא שמן ומכבים את החום, ממשיכים להקפיץ עד אשר שהצנוברים משחימים מעט.
-
07.
מעל החציל יוצקים כמות יפה מהטחינה, מעל מפזרים פטרוזיליה, מהצנובר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים