דלורית צלויה עם דבש וגבינות | השף הלבן

דלורית צלויה עם דבש וגבינות

רוצים להרשים את האורחים בראש השנה הקרוב? סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לדלורית צלויה בתנור עם דבש וגבינות שיוצרים ביחד שילוב טעמים מושלם

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלורית צלויה עם דבש וגבינות
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל6 מנות:

  • דלורית קטנה (1 ק"ג בערך)
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • ½ שקית (150 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 1 כפית גדושה מלח גס
  • מעט רוזמרין 
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.חוצים את הדלורית לאורך ומוצאים את הגרעינים.

  • 02.

    חותכים לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ואורך כ-6 ס"מ.בקערה גדול מערבבים שמן, דבש וחומץ ומוסיפים את פלחי הדלורית ומערבבים היטב.

  • 03.

    מניחים את פרוסות הדלורית על תבנית ומברישים מעל במשרה שנותרה אופים כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מוציאים ומפזרים פתיתי טריו של "השף הלבן" ורוזמרין וממשיכים לאפות כ-7-10 דקות או עד להתרככות והזהבה.מגישים חם למרכז שולחן.בתאבון!

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)