גרטן אספרגוס בשמנת ופרמזן
אספרגוס בשמנת – מומלץ כתוספת לארוחה חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 אגודות אספרגוס טרי
- 30 גרם חמאת תנובה רכה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 6 שיני שום כתושות
- 1 מיכל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
- 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מורידים את השליש התחתון של כל אספרגוס. ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את האספרגוס למים ומבשלים במשך 4-3 דקות. מוציאים ממי הבישול ומעביריםלקערת מים קרים. מוציאים ומייבשים היטב עם מגבת מטבח נקייה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות). משמנים תבנית אפייה בחמאה. מסדרים את האספרגוסבשורות, מתבלים במלח, בפלפל ובשום מוסיפים את השמנת ואופים 30 דקות. מפזרים מעלאת הפרמזן ואופים מתחת לגריל התנור 2 - 3 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים