מתכון גרטן אספרגוס בשמנת ופרמזן | השף הלבן

גרטן אספרגוס בשמנת ופרמזן

אספרגוס בשמנת – מומלץ כתוספת לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גרטן אספרגוס בשמנת ופרמזן

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 אגודות אספרגוס טרי
  • 30 גרם חמאת תנובה רכה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 מיכל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מורידים את השליש התחתון של כל אספרגוס. ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את האספרגוס למים ומבשלים במשך 4-3 דקות. מוציאים ממי הבישול ומעביריםלקערת מים קרים. מוציאים ומייבשים היטב עם מגבת מטבח נקייה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות). משמנים תבנית אפייה בחמאה. מסדרים את האספרגוסבשורות, מתבלים במלח, בפלפל ובשום מוסיפים את השמנת ואופים 30 דקות. מפזרים מעלאת הפרמזן ואופים מתחת לגריל התנור 2 - 3 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(100)