מתכון ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות | השף הלבן

ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות

מרשימה ומיוחדת, בריאה וצמחונית: מנת ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות

המרכיבים ל 4 מנות:

מרכיבים:
  • 12 תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות
  • 3 חבילות פטריות שמפיניון קטנות ביותר
  • 50 גרם חמאה תנובה
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • מלח, פלפל לבן
  • צרור עירית קצוצה
לרוטב שמנת וארבע גבינות:
  • 60 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות קמח
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה
  • מלח, פלפל לבן
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה פיראוס
להקרמה:
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

     חותכים את תחתית הארטישוק לרבעים, מסירים מהפטריות את הגבעולים. אם הפטריות גדולות מדי חותכים לחצאים או רבעים

  • 02.

     ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט.

  • 03.

    מוסיפים את הארטישוק והפטריות ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת.

  • 04.

    מסירים מהאש, מוסיפים את העירית ומערבבים. מעבירים לקערה.

  • 05.

    לרוטב: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים לבל ייווצרו גושים.

  • 06.

    מוסיפים את השמנת והחלב, מחזירים לאש, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב יסמיך

  • 07.

     מסירים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהגבינות ימסו

  • 08.

    יוצקים את הרוטב לקערת הארטישוק והפטריות ומערבבים. יוצקים לתבנית המשומנת

  • 09.

     מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), זורים על המאפה פתיתי פרמזן, אופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות עד שהמאפה יתייצב ומגישים.  

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(92)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.