מתכון ארטישוקים צלויים במחבת | השף הלבן

ארטישוקים צלויים במחבת

מנה ראשונה קלאסית לפתיחת התיאבון שמייצרת ציפיות גבוהות למנות הבאות

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטישוקים צלויים במחבת

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 שקית לבבות ארטישוק של סנפרוסט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • מלח ים, לפי הטעם
  • ½ 1 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים דק
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
  • חופן פיסטוקים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית מעל להבה בינונית.

  • 02.

    ברתיחת השמן , מניחים את לבבות הארטישוק כך שחלקם הקעור פונה כלפי מטה ומטגנים מספר דקות.

  • 03.

    מוסיפים את שיני השום הכתושות, מתבלים במלח ומטגנים את לבבות הארטישוק מספר דקות מבלי לערבב.

  • 04.

    מוסיפים את היין הלבן, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה עדינה מבלי לערבב 25-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    מסירים את המכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים את הארטישוקים עד שרוב היין התאדה, כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים, עלי הפטרוזיליה, שמיר ונענע ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(625)