ארטישוקים צלויים במחבת
מנה ראשונה קלאסית לפתיחת התיאבון שמייצרת ציפיות גבוהות למנות הבאות
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 שקית לבבות ארטישוק של סנפרוסט
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
- מלח ים, לפי הטעם
- ½ 1 כוסות יין לבן יבש
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 2 כפות עלי שמיר קצוצים דק
- 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
- חופן פיסטוקים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית מעל להבה בינונית.
-
02.
ברתיחת השמן , מניחים את לבבות הארטישוק כך שחלקם הקעור פונה כלפי מטה ומטגנים מספר דקות.
-
03.
מוסיפים את שיני השום הכתושות, מתבלים במלח ומטגנים את לבבות הארטישוק מספר דקות מבלי לערבב.
-
04.
מוסיפים את היין הלבן, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה עדינה מבלי לערבב 25-40 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מסירים את המכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים את הארטישוקים עד שרוב היין התאדה, כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים, עלי הפטרוזיליה, שמיר ונענע ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים