אנטיפסטי בתנור - מתכון לאנטיפסטי נהדר עשיר בירקות | השף הלבן

אנטיפסטי ירקות אפויים בתנור

מגוון ירקות אפויים בתנור עם תיבול ושמן זית. מנה מעולה כתוספת לצד אורז ומנות בשר ודגים, או בתוך כריך. ההכנה קלה מאוד והתוצאה מעולה!

מאת: מעיין שחרור
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אנטי פסטי

המרכיבים ל4:

לרכישה >>
  • תפוחי אדמה מובחרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה
  • בטטה - 1 ו-½ יחידות בינוניות ללא קליפה
  • דלעת - כוס קוביות
  • גזר - 3 יחידות קטנות ללא קליפה
  • פלפל אדום - יחידה בינונית
  • קישוא - 2 יחידות קטנות
  • בצל - יחידה בינונית
  • שום - ראש
לתיבול:
  • שמן זית - 3 כפות (30 מ"ל)
  • פפריקה - כפית גדושה
  • כורכום - כפית גדושה
  • מלח שולחן עדין - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • רוזמרין - כף (5 גרם)
  • טימין (קורנית) - כפית (1 גרם)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בוחרים במגוון ירקות אהובים על פי הטעם (תפוחי אדמה, בטטות, קישואים, דלעת, גזר, פלפלים ועוד).

  • 02.

    מחממים תנור לחום 200 מעלות.

  • 03.

    חותכים את הירקות לצורות שונות ומניחים בתבנית (לדוגמא: תפוחי אדמה פורסים לעיגולים, בטטה חותכים לקוביות, פלפלים חותכים לרצועות וכו`).

  • 04.

    מערבבים בקערית קטנה את כל התבלינים על פי הטעם ומפזרים באופן אחיד על הירקות שבתבנית.

  • 05.

    מוסיפים שמן זית על פי הטעם.

  • 06.

    אופים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מגישים לצד אורז או לצד פלטת גבינות עשירה.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

להכין ארוחה מושלמת זאת אומנות בפני עצמה. כמובן שצריך מנה עיקרית נהדרת שתשמש ככוכב הערב. אולם לא פחות חשוב זה לבחור מנות צד שישמשו תוספות משלימות. מכיוון שהתאמת מנות עיקריות ומשניות היא לא תמיד משימה קלה, כדאי לדעת כמה שיותר מנות משלימות. אחת המנות שתמיד כדאי להכין היא אנטיפסטי. קבלו מתכון אנטיפסטי מושלם המשלב מגוון ירקות אפויים בתנור עם תיבול ושמן זית. מנה מעולה כתוספת לצד אורז ומנות בשר ודגים, או בתוך כריך. ההכנה קלה מאוד והתוצאה מעולה!

הכנת? כאן מדרגים
(8)