פשטידת אטריות צחורות, גבינה וירקות | השף הלבן

פשטידת אטריות צחורות, גבינה וירקות

פשטידה טעימה וקלת הכנה ממרכיבים ללא גלוטן: אטריות אורז, גבינות צאן וירקות צבעוניים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת אטריות צחורות, גבינה וירקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 200 גרם מקלוני אורז 5 מ"מ (אטריות אורז שטוחות)
  • מלח
  • 200 גרם מיני ברוקולי מוקפא סנפרוסט
  • 1 כוס אפונה וגזר מוקפאים סנפרוסט
  • 1 גביע (240 גרם) גבינת עזים למריחה 5% "פיראוס"
  • 100 + 50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה מגוררת גס
  • 3 ביצים גדולות
  • ¼ כוס עלי נענע קצוצים גס
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 שיני שום (רצוי משום טרי) כתושות
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות קמח תירס לפולנטה
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוברים את אטריות האורז לשניים ומבשלים אותן בהרבה מי מלח רותחים במשך 7 דקות. מסננים ומצננים. שמים את הירקות בקערה, מכסים במים רותחים, משהים 5 דקות ומסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד גבינת עזים, 100 גרם קצ'קבל, ביצים, נענע, קליפת לימון ומיץ לימון, שום ופלפל. מוסיפים את האטריות ואת הירקות המסוננים ומערבבים. מתבלים במלח לפי הטעם.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ בשמן הזית וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 1 כף קמח תירס. יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית ומיישרים את פניה. זורים למעלה 50 גרם קצ'קבל מגוררת ואת קמח התירס הנותר. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)