מתכון אורז שעועית גזר וקינמון | השף הלבן

אורז שעועית גזר וקינמון

תבשיל אורז ושעועית אדומה, מנת תוספת משביעה, מתאימה גם כמנה צמחונית בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז שעועית גזר וקינמון

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק"ג אורז
  • 250 גרם שעועית אדומה
  • 750 גרם גזר
  • קינמון
  • כורכום
  • מלח
  • 2 בצל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהיא מתרככת.

  • 02.

    חותכים גזר לקוביות או רצועות לא דקות,חותכים בצל לקוביות,מטגנים את הבצל הגזר והשעועית יחד.

  • 03.

    הכנת האורז:מרתיחים מים,מוסיפים 2 כפות מלח, כף שמן, 1/2 כף כורכום.

  • 04.

    שוטפים טוב את האורז עד שהמים הופכים לשקופים,מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ-18 דקות עד 80% בישול. מסננים את המים ושוטפים את האורז עם מים קרים.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 05.

    מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את השעועית והגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.

  • 06.

    יוצקים חצי כוס שמן לסיר, מניחים על תחתית הסיר פרוסות תפו"א. יוצקים את האורז בצורת הר על הסיר.עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים.סוגרים את הסיר עם מגבת והמכסה שלו.

  • 07.

    מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד לעליית אדים, לאחר מכן מורידים את האש למינימום ומבשלים למשך כשעה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(58)