דלורית במילוי סלט אורז מלא - השף הלבן

דלורית במילוי סלט אורז מלא

ערכים תזונתיים לדלורית במילוי סלט אורז מלא:
למנה: 393 קלוריות / חלבון 11 גרם / פחמימות 86 גרם מתוכן סוכרים 19.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 5.6 מ"ג / נתרן 218 מ"ג / סיבים 11 גרם / סידן 232 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלורית במילוי סלט אורז מלא

המרכיבים ל 4 מנות:

מצרכים:
  • 2 דלוריות (ניתן להשתמש גם בדלעת ערמונים) קטנות חצויות לאורכן, מרוקנות מגרעינים
  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
  • 2/3 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1 תפוח גרנד סמית מגורר
  • 1 בצל יבש קלוף, קצוץ ומאודה ב-1 כפית שמן זית
  • קורט פלפל שאטה
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפיות סילאן
  • 2 כפיות סילאן נוספות לקישוט
  • חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, כשהחלק הפתוח כלפי מטה. (במידה ואין מספיק מקום למילוי, ניתן "לחפור" מעט בבשר הדלורית על מנת ליצור שקע מספיק גדול למילוי).

  • 02.

    מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    בינתיים, בקערה, מכינים תערובת מכל המצרכים למילוי.

  • 04.

    כשהדלוריות התרככו, מניחים להן להתקרר מעט ואז ממלאים אותן במילוי.

  • 05.

    מסדרים את הדלוריות הממולאות בתבנית, מזליפים מעל כל חצי דלורית חצי כפית סילאן ומחזירים לתנור למשך כעשרים דקות נוספות או עד שמשחימות.

  • 06.

    מעבירים את הדלוריות לצלחת הגשה, מפזרים מעליהן את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.