דלורית במילוי סלט אורז מלא | השף הלבן

דלורית במילוי סלט אורז מלא

ערכים תזונתיים לדלורית במילוי סלט אורז מלא:
למנה: 393 קלוריות / חלבון 11 גרם / פחמימות 86 גרם מתוכן סוכרים 19.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 5.6 מ"ג / נתרן 218 מ"ג / סיבים 11 גרם / סידן 232 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלורית במילוי סלט אורז מלא

המרכיבים ל4 מנות:

מצרכים:
  • 2 דלוריות (ניתן להשתמש גם בדלעת ערמונים) קטנות חצויות לאורכן, מרוקנות מגרעינים
  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
  • 2/3 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1 תפוח גרנד סמית מגורר
  • 1 בצל יבש קלוף, קצוץ ומאודה ב-1 כפית שמן זית
  • קורט פלפל שאטה
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפיות סילאן
  • 2 כפיות סילאן נוספות לקישוט
  • חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, כשהחלק הפתוח כלפי מטה. (במידה ואין מספיק מקום למילוי, ניתן "לחפור" מעט בבשר הדלורית על מנת ליצור שקע מספיק גדול למילוי).

  • 02.

    מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    בינתיים, בקערה, מכינים תערובת מכל המצרכים למילוי.

  • 04.

    כשהדלוריות התרככו, מניחים להן להתקרר מעט ואז ממלאים אותן במילוי.

  • 05.

    מסדרים את הדלוריות הממולאות בתבנית, מזליפים מעל כל חצי דלורית חצי כפית סילאן ומחזירים לתנור למשך כעשרים דקות נוספות או עד שמשחימות.

  • 06.

    מעבירים את הדלוריות לצלחת הגשה, מפזרים מעליהן את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)