דלורית במילוי סלט אורז מלא
ערכים תזונתיים לדלורית במילוי סלט אורז מלא:
למנה: 393 קלוריות / חלבון 11 גרם / פחמימות 86 גרם מתוכן סוכרים 19.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 5.6 מ"ג / נתרן 218 מ"ג / סיבים 11 גרם / סידן 232 מ"ג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
מצרכים:
- 2 דלוריות (ניתן להשתמש גם בדלעת ערמונים) קטנות חצויות לאורכן, מרוקנות מגרעינים
- 1 כוס אורז מלא מבושל
- 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
- 2/3 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
- 1/4 כוס צימוקים
- 1 תפוח גרנד סמית מגורר
- 1 בצל יבש קלוף, קצוץ ומאודה ב-1 כפית שמן זית
- קורט פלפל שאטה
- 2 כפיות אבקת קארי
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 2 כפיות סילאן
- 2 כפיות סילאן נוספות לקישוט
- חופן כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, כשהחלק הפתוח כלפי מטה. (במידה ואין מספיק מקום למילוי, ניתן "לחפור" מעט בבשר הדלורית על מנת ליצור שקע מספיק גדול למילוי).
-
02.
מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים, בקערה, מכינים תערובת מכל המצרכים למילוי.
-
04.
כשהדלוריות התרככו, מניחים להן להתקרר מעט ואז ממלאים אותן במילוי.
-
05.
מסדרים את הדלוריות הממולאות בתבנית, מזליפים מעל כל חצי דלורית חצי כפית סילאן ומחזירים לתנור למשך כעשרים דקות נוספות או עד שמשחימות.
-
06.
מעבירים את הדלוריות לצלחת הגשה, מפזרים מעליהן את הכוסברה הקצוצה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים