מתכון אורז שעועית גזר וקינמון | השף הלבן

אורז שעועית גזר וקינמון

תבשיל אורז ושעועית אדומה, מנת תוספת משביעה, מתאימה גם כמנה צמחונית בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז שעועית גזר וקינמון

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק"ג אורז
  • 250 גרם שעועית אדומה
  • 750 גרם גזר
  • קינמון
  • כורכום
  • מלח
  • 2 בצל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהיא מתרככת.

  • 02.

    חותכים גזר לקוביות או רצועות לא דקות,חותכים בצל לקוביות,מטגנים את הבצל הגזר והשעועית יחד.

  • 03.

    הכנת האורז:מרתיחים מים,מוסיפים 2 כפות מלח, כף שמן, 1/2 כף כורכום.

  • 04.

    שוטפים טוב את האורז עד שהמים הופכים לשקופים,מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ-18 דקות עד 80% בישול. מסננים את המים ושוטפים את האורז עם מים קרים.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 05.

    מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את השעועית והגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.

  • 06.

    יוצקים חצי כוס שמן לסיר, מניחים על תחתית הסיר פרוסות תפו"א. יוצקים את האורז בצורת הר על הסיר.עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים.סוגרים את הסיר עם מגבת והמכסה שלו.

  • 07.

    מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד לעליית אדים, לאחר מכן מורידים את האש למינימום ומבשלים למשך כשעה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(58)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.