מתכון אורז מוקפץ עם ירקות - המוקפץ הראשון שלי | השף הלבן

אורז מוקפץ עם ירקות – המוקפץ הראשון שלי

ארוחת צהריים שכיף להכין לילדים בבית! אפרת ליכטנשטט סידרה לנו מתכון קל ומהיר למוקפץ שמתאים לכולם, במיוחד לילדים. מומלץ כארוחת צהריים משפחתית בבית

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז מוקפץ עם ירקות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל3 מנות:

לירקות:
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1 שקית תערובת אסיאתית צבעונית ועשירה "סנפרוסט"
לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סילאן/דבש
  • ½ כפית אבקת שום
לאורז: (מכינים כמות כפולה ושומרים למחר)
  • 1 כף שמן
  • ½ כוס אטריות דקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז פרסי/בסמטי
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • לטיגון: 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים אורז: מרתיחים מים בקומקום.בסיר קטן מחממים שמן ומוסיפים את האטריות. מערבבים כדקה וכשהן מתחילות להזהיב וטיפה להשחים (שמרו על הסיר!) מוסיפים את המלח והאורז ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 15 דקות ומשאירים עם מכסה סגור חמש דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מכינים את הירקות:

  • 03.

    במחבת גדולה מאד (או ווק) מחממים שמן ומוסיפים את הירקות.

  • 04.

    מטגנים כחמש דקות ומוסיפים את כל חומרי הרוטב. מטגנים עוד חמש-עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות רכים. 

  • 05.

    מוסיפים מחצית מהאורז ומערבבים. מזיזים את הירקות והאורז הצידה בתוך המחבת ומוסיפים בחלק הריק את הביצה. טורפים אותה היטב עד שהיא עשויה כמו ״מקושקשת״ ואז מערבבים אותה עם האורז והירקות.

הכנת? כאן מדרגים
(3)