אורז ירוק בחש - מתכון קליל וטעים | השף הלבן

אורז ירוק בחש

דפני פתיחה משתפת אותנו במתכון נפלא לאורז ריחני ועשיר בעשבי תיבול

מאת: דפנה פתיחה
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז ירוק בחש

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • 4 כוסות אורז פרסי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • שמן לטיגון
  • 6 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה חזקה עד להזהבה.

  • 02.

    מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן יחד עוד 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

     מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז. ממשיכים לטגן על אש בינונית עוד 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים את כל סוגי הירק ומערבבים יחד עוד כדקותיים.

  • 05.

    מוסיפים את המים הרותחים, מלח ואבקת מרק ומביאים מחדש לרתיחה.

  • 06.

     סוגרים מכסה ומעבירים לאש הקטנה ביותר ל-30 דקות בערך שבמהלכם יש לערבב מדי פעם את האורז. (החל מרבע שעה לאחר סגירת המכסה). ברגע שמחליטים שהאורז כבר רך מספיק, נותנים עוד עירבוב קל וסוגרים את המכסה לפחות ל-20 דקות בלי לפתוח. הפעולה הזו חשובה מפני שהאדים שבתוך הסיר ממשיכים לתת את פעולתם ונותנים טאץ' סופי לבישול האורז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(601)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.