אורז ירוק בחש
דפני פתיחה משתפת אותנו במתכון נפלא לאורז ריחני ועשיר בעשבי תיבול

המרכיבים ל 8 מנות:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 כוסות כוסברה קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס שמיר קצוץ
- 4 כוסות אורז פרסי
- מלח לפי הטעם
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- שמן לטיגון
- 6 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה חזקה עד להזהבה.
-
02.
מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן יחד עוד 3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז. ממשיכים לטגן על אש בינונית עוד 3-4 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את כל סוגי הירק ומערבבים יחד עוד כדקותיים.
-
05.
מוסיפים את המים הרותחים, מלח ואבקת מרק ומביאים מחדש לרתיחה.
-
06.
סוגרים מכסה ומעבירים לאש הקטנה ביותר ל-30 דקות בערך שבמהלכם יש לערבב מדי פעם את האורז. (החל מרבע שעה לאחר סגירת המכסה). ברגע שמחליטים שהאורז כבר רך מספיק, נותנים עוד עירבוב קל וסוגרים את המכסה לפחות ל-20 דקות בלי לפתוח. הפעולה הזו חשובה מפני שהאדים שבתוך הסיר ממשיכים לתת את פעולתם ונותנים טאץ' סופי לבישול האורז.
טיימר מופעל